WEBPARK

WebPark portal – kupnja karata, parking bonovi i kartično plaćanje parkinga

webpark boxwww.webpark.hr

WebPark portal je jednostavan i pregledan sustav koji korisnicima omogućuje da administriraju svoj korisnički račun i s njim povezane povezane usluge parkiranja.

Pri prvom korištenju WebPark portala potrebno je obaviti jednostavan postupak registracije, unijeti svoje osobne podatke, željeno korisničko ime, kontakt e-mail i broj mobitela (na koji ćete, primjerice, primati poruke o preostalom iznosu kupljenog prepaid parking bona), te željenu lozinku. Za registraciju je potrebno unijeti i svoj OIB (odnosno OIB tvrtke, ako ste pravna osoba). Već par minuta nakon registracije na vašu e-mail adresu stići će poruka na koju treba odgovoriti da biste potvrdili i zaključili postupak registracije.

Pri svakom idućem korištenju WebPark portala bit će dovoljno upisati svoje korisničko ime i lozinku, te iz padajućeg izbornika odabrati grad Mali Lošinj, odnosno Lošinj usluge kao pružatelja usluge parkinga.

Korisničko sučenje WebPortala vrlo je pregledno i za manje iskusne korisnike. Ovisno o tome što želite obaviti, iz menija ćete odabrati:

  • Komercijalne karte za kupnju prepaid parkirnih bonova
  • Povlaštene karte za građane, zaposlenike i tvrtke koje mogu ostvariti pravo na kupnju povlaštene parkirne karte
  • Pregled računa prikazat će vaše aktivne usluge (primjerice, iznos preostao na kupljenom prepaid parkirnom bonu)
  • Plaćanje DPK otvorit će obrazac za plaćanje “Dnevne parkirne karte” (parkirne kazne), da vam, ako ste već “imali nesreću” da je dobijete, barem olakša njeno plaćanje.

Direktna integracija sa sustavom parkiranja omogućuje da su davatelju usluge parkinga u realnom vremenu dostupni podaci o aktivnim korisnicima i zakupljenim uslugama. WebPark portal jedinstveni je proizvod čakovečke tvrtke Međimurje IPC d.d., koje, osim Malog Lošinja, već koriste grad Opatija, Novigrad u Istri, Zaprešić i Velika Gorica. Cjeloviti sustav naplate i kontrole parkiranja koji nudi IPC uključuje parkirne aparate, SMS-parking i SMS-parking kontrolu, te komunikaciju s bazom podataka o vlasnicima vozila MUP-a RH, te time i naplatu “dnevnih parkirnih karata” (parirnih kazni). Sve usluge povezane su putem jedinstvenog informatičkog sustava koji uključuje i aplikacije za terenske uređaje.

Dodatne informacije o WebPark portalu možete pronaći i na sljedećim linkovima: